thema avond “Hoe motiveer ik mijn puber?” voor scholen

ouderavond

“Complimenten. Je brengt de passie die je hebt voor dit onderwerp heel toegankelijk over. 1,5 uur boeiend. Theorie gekoppeld aan praktijk, dus herkenbaar, toepasbaar . Dit is jouw weg! Heel mooi om te zien”

“Je brengt het met passie en weet je als ouder ‘aan’ te zetten. Erg motiverend.”

Gedurende de avond is er een afwisseling tussen informatie geven, filmpjes rondom het thema, interactie én uiteraard de gelegenheid om vragen te stellen. De betrokkenheid en interactie met de ouders is belangrijk voor een actieve deelname.

E

De thema avonden zijn interactief door het gebruik van gekleurde “stem-kaarten” voor avonden. Een stelling op het scherm en de ouders houden de kleur omhoog waar ze het mee eens zijn. Dit zorgt voor herkenning en erkenning.

E

Vooraf beantwoorden de ouders 4 vragen, de antwoorden en worstelingen van de ouders worden verwerkt in de presentatie. Daardoor sluit de avond aan bij de deelnemers.

E

Informatie voor deze avond kan kant en klaar aangeleverd worden aan de school, zodat de school de pakkende uitnodiging kan verzenden naar de ouders.

E

Extra wensen van de school zijn bespreekbaar

E

Na de thema avond ontvangen alle deelnemers een mail met de uitwerking van de gegeven informatie, zodat ze het thuis rustig kunnen nalezen.

“Waar ik aan denk na je geweldige presentatie: Herkenbaar, eye opener, nog meer praten en open zijn/vragen, vertrouwen geven, er altijd zijn, “wij gaan daar niet boos om worden” zeggen. Dank je.”

“Over de hele lijn zeker interessant en veel waardevolle punten meegekregen. Vooral de aanwezigheid van vele andere lotgenoten, werd erg gewaardeerd. De onzekerheid wordt hiermee verminderd. Ook de voor de tieners zeker een waardevolle avond”

“Dankjewel voor de inspiratie! Je vertelt heel duidelijk, echt een eye-opener”

“Waardevolle en praktische tips. Beter inzicht in de wisselwerking tussen ouder/tiener”