Review jongen 16 jaar
Mijn zoon ging door een verwarrende periode. Daardoor ging er van alles mis in zijn leven en werd de sfeer er thuis niet leuker op. Na een paar vervelende gesprekken, stelde ik hem voor naar Marieke te gaan. Hij wilde het wel proberen. Marieke is volgens hem ‘chill’ en na het intake gesprek is hij verder gaan praten. Er kwam van alles los. Na de coach gesprekken met Marieke hadden wij altijd een open gesprek over wat hij bij mij kwijt wilde of over vragen die hij had over zijn vader (overleden toen Milan 4 jaar was). Hij knapte zienderogen op en gaf zelf aan dat hij zich rustiger voelt en betere keuzes kan maken. Ook school gaat stukken beter. Ik kreeg natuurlijk ook feedback over dingen waarvan hij vond dat ik die anders zou kunnen doen en die heb ik zeker ter harte genomen. Mocht hij het nodig vinden, dan gaat hij zeker terug naar Marieke en ik zal haar om advies vragen als ik vastloop.
Review meisje 18 jaar

Via de school van onze dochter zijn we in contact gekomen met Marieke. Zij was destijds de decaan van onze dochter. Marieke had als decaan fijne gesprekken met haar gevoerd.
Toen onze dochter naar de eindexamenklas ging, raakte ze in de stress. Ze had niet meer het overzicht en had enorme moeite met haar planning. De gang naar Marieke was toen snel gemaakt. Marieke gaf haar de rust en tips hoe ze kon plannen. Onze dochter waardeerde de persoonlijke aanpak van Marieke. Geen standaard verhaal, maar echt op haar gericht.
Het is nog niet bekend of ze geslaagd is, maar de planning van haar profielwerkstuk is prima gegaan. Hiervoor heeft ze een goed cijfer gekregen!
Marieke bedankt voor je professionele hulp!

Review jongen 15 jaar

Mijn kind van 15 jaar heeft coach gesprekken gehad met Marieke. Al na korte tijd bleek dat de problemen te overzien zijn en er niet veel sessies nodig zijn om verder te kunnen. Dit heeft Marieke zelf aangegeven en dat was natuurlijk erg fijn. Het betekent ook dat het vooraf geplande traject niet geheel doorlopen hoefde te worden. Ik stel haar eerlijkheid en deskundigheid zeer op prijs. Mijn kind heeft veel aan de coach gesprekken gehad en mag bovendien terugvallen op Marieke indien dat nodig is. Wat een veilig gevoel geeft.

Review informatieavond

Informatie avond gevolgd bij Marieke. Super goed verzorgd, veel informatie gekregen, eye openers en bruikbare tips!

Review jongen 14 jaar

We zijn met onze puber een traject gestart bij Marieke om hem en ons te helpen met de dagelijks terugkerende uitdagingen omtrent school/huiswerk/regels/sport/time management etc.

Marieke heeft een hele mooie praktijk waar je je meteen op je gemak voelt. De manier waarop Marieke de gesprekken met onze zoon en/of met ons leidt/voert ervaren wij als zeer waardevol, professioneel en leerzaam. We zijn al stappen in de goede richting aan het maken en dat is heel fijn om te zien. Onze zoon voelt zich erg op zijn gemak bij Marieke en heeft echt het gevoel dat hij gehoord wordt en dat er iemand is die hem wil helpen.

Wij zijn heel blij dat we deze stap genomen hebben en dat we dit programma volgen.

Review jongen 10 jaar

Onze zoon C [10 jaar] heeft een traject van een aantal consults bij Marieke gehad omdat hij vanaf zijn jongste jaren bijzionder veel moeite had met zijn houding thuis en op school.
Kort samengevat betekende dit: het verbeteren van concentratie, focussen, plannen van huiswerk en privéklusjes, luisteren zowel op school als thuis.
Hij heeft dit traject succesvol gevolgt en afgesloten.
In het smetteloze nieuw pand in Lisse waar Marieke gehuisvest is, heeft ze getracht de juiste sfeer neer te zetten zodat men zich thuisvoelt.

Nadat Marieke met C persoonlijke gesprekken voerde, bracht ze in kaart waar de mogelijke verbeter,- en mogelijke veranderpunten lagen, stelde ze een behandeltraject op en stelde ons als ouders op een transparante wijze op de hoogte hoe ze te werk ging, wat de rollen van zijn zusje (11 jaar), en de ouders spelen in dit spel, wat de tijdspanne was etc.

Na een aantal consults merkten wij voor het eerst een verandering in het gedrag bij C: op tijd naar bed, vrijwillig op vaste tijd zijn smartphone inlevereren, beter luisteren, nakomen wat je beloofd hebt, helpen met klusjes in huis, inzien dat we “het samen” als gezin moeten doen en we als gezinslid ons steentje kunnen bijdragen.
Marieke is alleen de vertaler en de aanjager in dit avontuur)!

De benadering van Marieke naar zowel C als de ouders was met een “open mind”, persoonlijk professioneel betrokken, absoluut niet soft, soms (terecht) confronterend, vriendelijk, helder, bouwt momenten in om vragen te stellen, feedback te geven en ze geeft het gevoel dat “wij” als gezin het “samen” gaan oplossen samen met C.
Marieke heeft een bijzonder goed ontwikkeld luisterend,- en inlevingsvermogen, maakt een ontspannen en betrokken indruk en evalueert gaande de gesprekken naar C en later naar believen naar de ouders toe.

Wij merken op aan Marieke, dat ze niet alleen een goede professional is op haar gebied, maar het blijkt dat ze ook moeder is van o.a. een zoon van 10jr, dit gaf ons een nog beter gevoel omdat we merkten in Marieke ook een ervaringsdeskundige gevonden te hebben, wat ons onmiddelijk een goed gevoel gaf.
(En als we toch de keuze hebben dan is deze toegevoegde waarde van doorslaggevend belang geweest, dit houdt in dat Marieke begrijpt hetgeen ouders dagelijks ten aanzien van hun kinderen meemaken.
Als laatste geven we aan dat we zeer te spreken zijn over de moderne en professionele wijze waarop Marieke met onze zoon omgegaan is, de behandelwijze van Marieke zeer aan te bevelen is wanneer ouders een houding(verbetering) willen realiseren van hun kind !

Hartelijke groet,
De ouders van C.

Review jongen 12 jaar

Naar aanleiding van wat strubbelingen met onze puberende zoon hebben we de hulp van Marieke ingeroepen. Haar gesprek met onze zoon en daarna met ons erbij heeft geholpen om elkaar beter te begrijpen. Het heeft ons het inzicht gegeven dat zijn gedrag past bij zijn leeftijd, wij hem daar ruimte in moeten geven binnen kaders, maar ons ook even terug bracht naar hoe we zelf als puber waren. Onze zoon vond het prettig om in vertrouwen te praten, wij ook. Ondanks dat er maar 3 gesprekken hebben plaatsgevonden, is er nu meer begrip en daarmee rust. Dank.

Review meisje 14 jaar

Via een netwerkclub heb ik Marieke leren kennen. Ik heb haar verteld waar ik tegen aanliep met mijn puberdochter en daarna hebben we een prettig kennismakingsgesprek met haar gehad (met mijn man en dochter). Er was een goede klik en vervolgens ben ik samen met mijn dochter nog een paar keer bij Marieke geweest. Ze haalt precies naar boven wat thuis niet lukt. Ze stelt de juiste vragen, alles wordt op een whiteboard opgeschreven, zodat daar steeds weer aan gerefereerd kan worden en om te zien waar de knelpunten liggen. Vervolgens komen er duidelijke actiepunten en onze dochter gaat weer gemotiveerd aan het werk. Dank je wel Marieke voor je goede hulp, steun en hele fijne begeleiding! Ik kan en zal je zeker aanbevelen in mijn vriendenkring en netwerk.

Review jongen 16 jaar

Ik was doorverwezen naar Marieke via de mentor. Ik had niet verwacht dat Marieke onze zoon zo op zijn gemak zou stellen dat hij akkoord zou gaan met een paar sessies. Marieke heeft ons doen beseffen wat er allemaal speelt in zijn leven en dat ook naar buiten kunnen brengen. Onze zoon is nu meer open naar ons toe en heeft ook het gevoel dat het kan. Zo dankbaar dat zij ons hiermee heeft geholpen! En daarbij heeft ze niet alleen onze zoon maar ook ons gezin geholpen. Als je problemen ervaart met je kinderen (pubers) zoek hulp want die is er wel! Dank je wel Marieke!

review meisje 17 jaar

Wauw, wat heb ik veel gehad aan de gesprekken bij Marieke. Door diepe maar warme vragen voelde ik me heel erg veilig bij haar. Ze heeft me geleerd om kritisch naar mezelf te kijken en ze liet me heel erg mijn krachten zien. Al met al heb ik heel veek geleerd en zou ik niet twijfelen om haar nog een keer te contacteren als ik me minder fijn voel! JB

Review jongen 17 jaar

Een aantal malen met en zonder puber bij Marieke langs geweest.
Onze zoon is ook een aantal keren alleen bij Marieke langs geweest.
Marieke heeft een aantal eye openers meegegeven op een zeer professionele manier.
Ze weet op een goede manier door te dringen tot zowel ons als bij onze zoon.
Onze zoon is altijd met een goed gevoel bij Marieke op haar spreekuur geweest.
We kunnen op en positieve manier verder.

Review jongen 17 jaar

We hebben Marieke ingeschakeld om onze zoon te helpen met structuur en motivatie. Hij is 16 jaar, Havo 4 en school staat bij hem niet op de 1ste plaats.
Daarom zocht ik naar een extern iemand die hem op een andere manier, dan zijn eigen ouders, kon benaderen en motiveren.
Het doel was dat hij zonder stress het overzicht kreeg en een planning kon maken van alle leer/maakstof.
Ondanks Corona zijn we dit traject toch gestart en via zoom hebben Marieke en onze zoon 6 gesprekken gehad.
Marieke heeft veel compassie en was heel empathisch met hem.
Hij was heel open tegen Marieke en kon goed zijn verhaal kwijt.
Daarnaast heb ik als moeder een aantal keer diverse situaties verteld over de voortgang, zodat Marieke ook op de hoogte was van de achtergrond.
Aan het eind van het traject gaf onze zoon aan dat hij zich bewuster was , kon beter een planning maken en ervoer wat het effect daarvan was, beter zich over dingen heen kon zetten als hij eigenlijk geen zin had, gemotiveerder is, beter hulp kan vragen/ accepteren en proactiever is geworden.
Heel fijn resultaat!