Motivatieprogramma

Voor puber + ouders

Wat levert dit programma jullie op:

E

Helderheid over de oorzaak van het motivatieprobleem. 

E

Duidelijke acties.

E

Jullie weten precies wat je wel/niet moet doen.

E

Jullie vormen als gezin weer een geheel.

E

Jullie voelen je vrolijker en energieker.

E

Jullie krijgen weer vertrouwen in de toekomst van jullie puber.

E

Je weet wanneer je kan loslaten en wanneer niet.

3 maanden begeleiding voor het gehele gezin. 1 op 1 Gesprekken met de puber. Ouders volgen 3 maanden lang het online programma. In deze 3 maanden zullen jullie snel veranderingen merken, dat zorgt voor rust, positiviteit, ontspanning en contact.

Geverifieerde
Uit verschillende testen kwam naar voren dat onze zoon een motivatieprobleem had en daardoor slecht ging op school. Uiteindelijk niet echt een verrassing voor ons maar we wilden eerst uitgesloten hebben dat er iets anders aan de hand was. Na enig zoeken op internet kwamen we vervolgens op de website van Blij Leven en dat sprak ons meteen aan (vooral de zin “Een motivatieprobleem is een gevolg, geen oorzaak”). Na een virtuele bijeenkomst waar Marieke een presentatie gaf over motivatieproblemen bij vooral jongeren en een gesprek met onze zoon heeft Marieke in 6 maal een uur met onze zoon en ons gesproken. Wij allemaal vonden de gesprekken erg prettig en nuttig waarbij de oorzaak van het motivatieprobleem duidelijk is geworden en Marieke ons handvatten heeft gegeven om hier mee om te gaan als gezin. Onze zoon vind het erg fijn dat hij nu weet waar zijn motivatieprobleem vandaan komt en samen met de doelen die hij zich (met de hulp van Marieke) heeft gesteld kan hij daardoor veel gerichter werken aan de oplossingen. Wat wij vooral fijn vonden is dat we altijd tussendoor konden bellen of mailen als we met vragen zaten en dat Marieke altijd reageerde en oprecht belangstellend of bezorgd was.
Edith Van Der Horst
Edith Van Der Horst
2020-08-20
Geverifieerde
We hebben Marieke ingeschakeld om onze zoon te helpen met structuur en motivatie. Hij is 16 jaar, Havo 4 en school staat bij hem niet op de 1ste plaats. Daarom zocht ik naar een extern iemand die hem op een andere manier, dan zijn eigen ouders, kon benaderen en motiveren. Het doel was dat hij zonder stress het overzicht kreeg en een planning kon maken van alle leer/maakstof. Ondanks Corona zijn we dit traject toch gestart en via zoom hebben Marieke en onze zoon 6 gesprekken gehad. Marieke heeft veel compassie en was heel empathisch met hem. Hij was heel open tegen Marieke en kon goed zijn verhaal kwijt. Daarnaast heb ik als moeder een aantal keer diverse situaties verteld over de voortgang, zodat Marieke ook op de hoogte was van de achtergrond. Aan het eind van het traject gaf onze zoon aan dat hij zich bewuster was , kon beter een planning maken en ervoer wat het effect daarvan was, beter zich over dingen heen kon zetten als hij eigenlijk geen zin had, gemotiveerder is, beter hulp kan vragen/ accepteren en proactiever is geworden. Heel fijn resultaat!
Noortje de Steenwinkel
Noortje de Steenwinkel
2020-07-22
Geverifieerde
Mijn zoon ging door een verwarrende periode. Daardoor ging er van alles mis in zijn leven en werd de sfeer er thuis niet leuker op. Na een paar vervelende gesprekken, stelde ik hem voor naar Marieke te gaan. Hij wilde het wel proberen. Marieke is volgens hem 'chill' en na het intake gesprek is hij verder gaan praten. Er kwam van alles los. Na de coach gesprekken met Marieke hadden wij altijd een open gesprek over wat hij bij mij kwijt wilde of over vragen die hij had over zijn vader (overleden toen Milan 4 jaar was). Hij knapte zienderogen op en gaf zelf aan dat hij zich rustiger voelt en betere keuzes kan maken. Ook school gaat stukken beter. Ik kreeg natuurlijk ook feedback over dingen waarvan hij vond dat ik die anders zou kunnen doen en die heb ik zeker ter harte genomen. Mocht hij het nodig vinden, dan gaat hij zeker terug naar Marieke en ik zal haar om advies vragen als ik vastloop.
Anne Slegtenhorst
Anne Slegtenhorst
2020-07-02
Geverifieerde
Naar aanleiding van wat strubbelingen met onze puberende zoon hebben we de hulp van Marieke ingeroepen. Haar gesprek met onze zoon en daarna met ons erbij heeft geholpen om elkaar beter te begrijpen. Het heeft ons het inzicht gegeven dat zijn gedrag past bij zijn leeftijd, wij hem daar ruimte in moeten geven binnen kaders, maar ons ook even terug bracht naar hoe we zelf als puber waren. Onze zoon vond het prettig om in vertrouwen te praten, wij ook. Ondanks dat er maar 3 gesprekken hebben plaatsgevonden, is er nu meer begrip en daarmee rust. Dank.
Michiel Pennings
Michiel Pennings
2020-06-03
Geverifieerde
Via een netwerkclub heb ik Marieke leren kennen. Ik heb haar verteld waar ik tegen aanliep met mijn puberdochter en daarna hebben we een prettig kennismakingsgesprek met haar gehad (met mijn man en dochter). Er was een goede klik en vervolgens ben ik samen met mijn dochter nog een paar keer bij Marieke geweest. Ze haalt precies naar boven wat thuis niet lukt. Ze stelt de juiste vragen, alles wordt op een whiteboard opgeschreven, zodat daar steeds weer aan gerefereerd kan worden en om te zien waar de knelpunten liggen. Vervolgens komen er duidelijke actiepunten en onze dochter gaat weer gemotiveerd aan het werk. Dank je wel Marieke voor je goede hulp, steun en hele fijne begeleiding! Ik kan en zal je zeker aanbevelen in mijn vriendenkring en netwerk.
Druivenstok
Druivenstok
2020-05-12
Geverifieerde
Inmiddels gaan onze beide zonen op bezoek bij Marieke waar ze zich goed voelen en vandaan komen. In dit geval luisteren vreemde ogen erg goed 🙂
Hp V
Hp V
2020-04-07
Geverifieerde
Via de school van onze dochter zijn we in contact gekomen met Marieke. Zij was destijds de decaan van onze dochter. Marieke had als decaan fijne gesprekken met haar gevoerd. Toen onze dochter naar de eindexamenklas ging, raakte ze in de stress. Ze had niet meer het overzicht en had enorme moeite met haar planning. De gang naar Marieke was toen snel gemaakt. Marieke gaf haar de rust en tips hoe ze kon plannen. Onze dochter waardeerde de persoonlijke aanpak van Marieke. Geen standaard verhaal, maar echt op haar gericht. Het is nog niet bekend of ze geslaagd is, maar de planning van haar profielwerkstuk is prima gegaan. Hiervoor heeft ze een goed cijfer gekregen! Marieke bedankt voor je professionele hulp!
Karen Overtoom-Tierolf
Karen Overtoom-Tierolf
2020-04-06
Geverifieerde
Ik was doorverwezen naar Marieke via de mentor. Ik had niet verwacht dat Marieke onze zoon zo op zijn gemak zou stellen dat hij akkoord zou gaan met een paar sessies. Marieke heeft ons doen beseffen wat er allemaal speelt in zijn leven en dat ook naar buiten kunnen brengen. Onze zoon is nu meer open naar ons toe en heeft ook het gevoel dat het kan. Zo dankbaar dat zij ons hiermee heeft geholpen! En daarbij heeft ze niet alleen onze zoon maar ook ons gezin geholpen. Als je problemen ervaart met je kinderen (pubers) zoek hulp want die is er wel! Dank je wel Marieke!
Annita Ramsaroep
Annita Ramsaroep
2020-01-30
Geverifieerde
Informatie avond gevolgd bij Marieke. Super goed verzorgd, veel informatie gekregen, eye openers en bruikbare tips!
Seline
Seline
2020-01-27
Geverifieerde
Wauw, wat heb ik veel gehad aan de gesprekken bij Marieke. Door diepe maar warme vragen voelde ik me heel erg veilig bij haar. Ze heeft me geleerd om kritisch naar mezelf te kijken en ze liet me heel erg mijn krachten zien. Al met al heb ik heel veek geleerd en zou ik niet twijfelen om haar nog een keer te contacteren als ik me minder fijn voel! JB
Nathalie Rijnbeek
Nathalie Rijnbeek
2020-01-24

Veel gestelde vragen

Hoe krijg ik mijn zoon/dochter naar jou?

Wees open en eerlijk tegen je zoon/dochter. Vertel dat het kennismakingsgesprek gratis en vrijblijvend is en dat hij/zij na dat gesprek zelf mag kiezen of hij/zij door wil met de gesprekken of niet. Geen garantie, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat de puber niet wilde terugkomen na het kennismakingsgesprek.

Hoe frequent zijn de gesprekken?

Dat hangt helemaal van de persoon en situatie af. Meestal zijn de gesprekken om de week. Als de situatie vraagt om intensievere begeleiding in het begin, doen we 1x per week.

Zijn de gesprekken met ons als ouders erbij?

Het kennismakingsgesprek en afrondingsgesprek zijn altijd met de ouders en puber samen. De gesprekken ertussen zijn in principe alleen met de puber. Ik deel geen informatie met de ouders als de puber dat niet wil. Mocht het wenselijk zijn tussendoor ouders ook uit te nodigen, dan doe ik dat uiteraard.

Moeten beide ouders toestemming geven voor een traject?

Als de puber 16 jaar of ouder is hoeft dat niet, maar onder de 16 jaar moeten wel beide ouders hun handtekening zetten.