Motivatieprogramma

Voor puber + ouders

Wat levert dit programma jullie op:

E

Helderheid over de oorzaak van het motivatieprobleem. 

E

Duidelijke acties.

E

Jullie weten precies wat je wel/niet moet doen.

E

Jullie vormen als gezin weer een geheel.

E

Jullie voelen je vrolijker en energieker.

E

Jullie krijgen weer vertrouwen in de toekomst van jullie puber.

E

Je weet wanneer je kan loslaten en wanneer niet.

Begeleiding voor het gehele gezin. Zes 1 op 1 Gesprekken met de puber (en indien wenselijk nodigen we een van de ouders of beiden ook af en toe uit om aan te sluiten). Ouders volgen het online programma Positiviteit in de puberteit. Dit programma bestaat uit 24 filmpjes van 15 minuten en een werkboek. Door de combinatie van de individuele gesprekken met de puber en het online programma voor de ouders worden er al snel merkbare stappen gemaakt binnen het gezin! Dat zorgt voor meer gezelligheid, ontspanning, contact en rust.

 

 

 

De kosten voor dit programma zijn alleen dit kalenderjaar nog €799.

 

 

Veel gestelde vragen

Hoe krijg ik mijn zoon/dochter naar jou?

Wees open en eerlijk tegen je zoon/dochter. Vertel dat het kennismakingsgesprek gratis en vrijblijvend is en dat hij/zij na dat gesprek zelf mag kiezen of hij/zij door wil met de gesprekken of niet. Geen garantie, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat de puber niet wilde terugkomen na het kennismakingsgesprek.

Hoe frequent zijn de gesprekken?

Dat hangt helemaal van de persoon en situatie af. Meestal zijn de gesprekken om de week. Als de situatie vraagt om intensievere begeleiding in het begin, doen we 1x per week.

Zijn de gesprekken met ons als ouders erbij?

Het kennismakingsgesprek en afrondingsgesprek zijn altijd met de ouders en puber samen. De gesprekken ertussen zijn in principe alleen met de puber. Ik deel geen informatie met de ouders als de puber dat niet wil. Mocht het wenselijk zijn tussendoor ouders ook uit te nodigen, dan doe ik dat uiteraard.

Moeten beide ouders toestemming geven voor een traject?

Als de puber 16 jaar of ouder is hoeft dat niet, maar onder de 16 jaar moeten wel beide ouders hun handtekening zetten.