Motivatie & het puberbrein

Maandag 6 april ONLINE informatieavond.

Waar           : Thuis achter zijn eigen laptopscherm
Kosten        : €20 per persoon
Tijd              : 19:30-21:00 uur
Aanmelden: marieke@coachpraktijkblijleven.nl

Aantal beschikbare (online) plekken 6 april

Er is een grote groep pubers (vooral jongens) die erg worstelen met hun motivatie voor school. Een motivatieprobleem is een gevolg, geen oorzaak. Op deze avond leg ik ouders graag uit wat de meest voorkomende oorzaken zijn van motivatieproblematiek bij pubers én ook wat er nodig is om het aan te pakken. Uiteraard neem ik de huidige situatie ook mee in deze presentatie, want met ons alles thuis zitten en zelfstandig huiswerk moeten doen zonder toetsmomenten en begeleiding….pfffff….niet niks. Niet voor pubers en niet voor ouders….

 Daarnaast is het heel waardevol om als ouder te weten welke invloed het puberbrein heeft op het gedrag van je puber. Om die reden zal ik op een praktische manier uitleggen wat pubers beweegt, Deze avond worden voorbeelden gegeven zodat je veel zal herkennen van jezelf én je puber. Met als resultaat dat je met tips en tools weer naar huis gaat die je direct kan uitproberen in de aanpak en communicatie met je puber!

Online informatieavond 
Er is een grote groep pubers (vooral jongens) die erg worstelen met hun motivatie voor school. Een motivatieprobleem is een gevolg, geen oorzaak. Op deze avond leg ik ouders graag uit wat de meest voorkomende oorzaken zijn van motivatieproblematiek bij pubers én ook wat er nodig is om het aan te pakken. Uiteraard neem ik de huidige situatie ook mee in deze presentatie, want met ons alles thuis zitten en zelfstandig huiswerk moeten doen zonder toetsmomenten en begeleiding….pfffff….niet niks. Niet voor pubers en niet voor ouders….  Daarnaast is het heel waardevol om als ouder te weten welke invloed het puberbrein heeft op het gedrag van je puber. Om die reden zal ik op een praktische manier uitleggen wat pubers beweegt, Deze avond worden voorbeelden gegeven zodat je veel zal herkennen van jezelf én je puber. Met als resultaat dat je met tips en tools weer naar huis gaat die je direct kan uitproberen in de aanpak en communicatie met je puber!

 

 

 

Online informatieavond

Ervaringen van ouders die aanwezig waren bij de vorige informatieavond 

Sommige dingen waren heel herkenbaar, voor mij ook fijn om te merken dat ik het nog niet zo slecht doe. Leuk om te zien hoe enthousiast je bent over je werk. Bedankt voor deze interessante presentatie.

Deelnemer informatieavond 18 -11-2019

Handvatten gekregen om beter om te gaan met onze zoon. Maar ook alvast als onze dochter gaat puberen. Ik heb nu een goed beeld hoe het puberbrein werkt.

Deelnemer informatieavond 18 -11-2019

Ik voelde je betrokkenheid, veel energie. Heel open door je eigen ervaring. Veel van opgestoken.

Deelnemer informatieavond 18 -11-2019

Marieke, je bent hiervoor gemaakt. Heerlijk om te zien met hoeveel liefde je vertelt. Fijn wat inzicht te krijgen en te horen hoe je zou kunnen handelen.

Deelnemer informatieavond 18 -11-2019

Zomaar een aantal worstelingen van ouders met (pre)pubers:

E

Je kent niet alle vrienden en vriendinnen van je puber meer, laat staan hun ouders

E

Je hebt geen idee wat hij uitspookt als hij niet thuis is. Doet hij geen gekke dingen?

E

Hij kan zoveel meer, maar doet gewoon te weinig. Je puber heeft andere prioriteiten

E

Dat plannen van huiswerk blijft een ding voor je puber…Een toetsweek? Je houdt je hart vast

E

Al die discussies en strijd over de regels, het vreet energie.

E

Je puber gaat veel te laat slapen. De volgende morgen op tijd opstaan gaat erg moeizaam, “Ga dan eerder slapen”, denk je als ouder

E

En niet ter vergeten: het gamen, de mobieltjes, drank, drugs, verkering, straffen, belonen en de eeuwige strijd, discussies en ruzies.