Hulp zoeken is taboe

We worstelen allemaal met dingen die we tegen komen in het leven. Met worstelingen bedoel ik dat dingen niet gaan zoals wij graag zouden willen. Dit veranderen is lang niet altijd even eenvoudig helaas.

Onze hond Benji, man man man wat een opgave is dat een puber-hond. Hij sloopte alles, blafte steeds meer, was heel onrustig, ik werd er gek van. Gedachten als “ik doe hem weg” gingen steeds vaker door mijn hoofd. En als je er een keer met iemand over praat zeggen ze: ”Huh?, dat doet die van ons niet hoor. Je zal wel te weinig met hem doen, hij verveelt zich”. Dat zorgt voor nog meer negatieve energie, Wat ik aan de situatie deed? Vooral boos worden en balen. En dan veranderd er niets. Behalve dat je je positieve energie kwijt raakt.

Wat ik steeds vaker doe sinds ik bij BNI ben aangesloten, is hulp inroepen van professionals als ik zelf iets niet voor elkaar krijg, ieder zijn vak! Ik heb al hulp gehad van een leefstijlcoach, fiscaal advies, een businesscoach, hypotheekadvies, onafhankelijke energieadviseur en met succes.

En voor het gedrag van onze hond heb ik professionele hulp ingeroepen van een privétrainster van Wereldhond. Ze is bij ons thuis gekomen en heeft meegekeken naar het gedrag van Benji. Ze had direct mogelijke oorzaken van zijn gedrag en tips waar wij direct mee aan de slag konden. Dingen waar wij zelf nooit opgekomen waren. En het resultaat? Dat we diezelfde dag al een hele andere hond hadden! Rust in huis, eindelijk. En heerlijke wandelingen maken met hem, eindelijk was het hebben van een hond zoals we ons hadden voorgesteld toen we hem aanschaften.

Wat ik dus wil zeggen met dit verhaal, als iets niet gaat zoals je wilt kan je 2 dingen doen:

  1. In je hoofd balen, negatieve energie laten groeien, vermoeider worden, balen van de reacties van mensen en dat alles zonder een verandering teweeg te brengen.
  2. Professionele hulp inroepen van iemand die mee kan kijken met jouw worsteling, zodat je weet wat je anders kan doen. Dan kan je de ongewenste situatie stap voor stap veranderen naar de gewenste situatie.

En ja je komt jezelf tegen als je hulp inschakelt en nee we zijn er vaak niet trots op als iets niet lukt zonder begeleiding. Het voelt vaak als falen, omdat het onszelf niet lukt. Je kan je hier kwetsbaar door voelen “wat zal die ander wel niet van mij denken”. Als je even bij deze gedachten stil gaat staan is het eigenlijk juist super sterk en krachtig dat je hulp inroept. Dat geeft aan dat je bewust bent van:

  • het stukje wat niet gaat zoals jij wilt.
  • het feit dat het jou niet in je eentje lukt. Je wilt wél die verandering, dus 1 en 1 is 2.

Dus wil je iets aanpakken? Zoek begeleiding die bij je past, durf je open te stellen voor veranderingen. Verandering is een proces en daarom heeft het tijd, inzet, doorzettingsvermogen, zelfreflectie, eerlijk-en openheid én motivatie om het einddoel te behalen. Heb je dat nog niet? Geen stress, daarom heb je juist hulp ingeroepen.

Zoek je professionele begeleiding in verband met je puber(s)? Motivatieproblemen, veel strijd in huis, weet je niet meer wat je met hem/haar moet? Zorg ervoor dat je krijgt wat je wilt! Echt, het kan! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.